Rólam

Borostyán-Kovács Tamara szabadúszó sommelier vagyok. 2021 júniusában alapítottam erre épülő vállalkozásomat.

2007 óta foglalkoztat a borok világa, hobbi szintű érdeklődésből tanfolyamokon, kóstolókon való részvétel útján jutottam el addig, hogy hivatásommá nőtte ki magát a bor az életemben.

Korábban a szállodaiparban dolgoztam értékesítőként, rendezvényszervezőként, később pedig egy borkereskedő cégnél szereztem tapasztalatot értékesítési asszisztensként.

2013-ban egy egyéves sommelier tanfolyam elvégzése után három éven keresztül egy 4 csillagos szállodában dolgoztam pohárnokként. Később tovább bővítettem tudásomat a WSET közép- majd felső fokú nemzetközileg elismert borismereti tanfolyamain.

Tavaly év elején nagyot álmodtam és egy 0,4 hektár nagyságú birtokot vásároltam Pázmándon, családunk egykori területeit felújítva, lelkes amatőrként elkezdtem a saját pincészetem kialakítását. 2021-ben elkészítettem az első boraimat. Eddigi tapasztalataimat egybegyúrva, szeretném megvalósítani a borról alkotott elképzeléseimet, bemutatni azt, hogy én hogy gondolkozom a borról és a borturizmusról, gasztronómiáról.

Folyamatosan tanulok, képzem magam, gyakornokként a helyi borászokkal dolgozom, jelenleg szőlészetet és borászatot tanulok.

Szívügyem a borok világának megismertetése a téma iránt érdeklődőkkel, illetve a pázmándi borok, borvidékünk kincseinek bemutatása a borkedvelő közönségnek. Szeretek borokról, a borokat alkotó borászokról, történetükről mesélni.

Ezen az oldalon nem csak a saját projektem megvalósítását, hanem a helyi gasztro-borturizmus eseményeit, kedvenc, jól bevált receptjeimet is szeretném bemutatni. Ha kedved tartja, olvasd írásaimat!